Moναστηριακή χταποδόσπουπα

Γεύση μοναδική … της Σαρακοστής

Μια γευστική δημιουργία που «γράφει» δυνατά … και συχνά ανακαλείται στην γευστική μου μνήμη.

Η αγαπημένη μας φίλη Νανά Γκαμπούρα, πολυβραβευμένη chef  έχει μελετήσει πολλά χρόνια τη μοναστηριακή κουζίνα αφού μαθήτευσε πολλά χρόνια δίπλα στον Πατέρα Επιφάνιο αλλά και πολλές χαρισματικές μοναχές της Μακεδονίας.

Η σεφ Νανά Γκαμπούρα μας σερβίρει
Η πολυβραβευμένη chef με τις γευστικές δημιουργίες από το βιβλίο “Μαγειρική του Αγίου Όρους” του Πατέρα Επιφάνιου

Η χταποδόσουπα με φάβα και λαχανικά που φτιάχνει περίτεχνα κάθε φορά που μου την ετοιμάζει με ενθουσιάζει… γιατί έχει άρωμα, χρώμα και φρεσκάδα της θάλασσας και της γης.

Παρόλο που η συνταγή της είναι μυστικό επτασφράγιστο την «εξομολογείται» στους διαδικτυακούς φίλους του Έμβολου σε όλο τον κόσμο…

Moναστηριακή χταποδόσπουπα με φάβα και λαχανικά

Από την πολυβραβευμένη Νανά Γκαμπούρα executive chef εστιατόριο « Η κουζίνα της μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης

χταποδόσουπα

Συστατικά

Moναστηριακή χταποδόσπουπα

2 κιλά χταπόδι2 Φύλλα Δάφνης2 Πατάτες3 καρότα2 κρεμμυδάκια φρέσκαΘαλασσινό Αλάτι500 γρ. Φάβα1 ξερό κρεμμύδιΕλαιόλαδοΦρεσκοτριμμένα Πιπέρια

Οδηγίες

Step 1

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι σε νερό με ένα φύλλο δάφνης που κοχλάζει.

Step 2

Το σιγοβράζουμε για 2 ώρες και αφού βράσει κρατάμε το ζωμό του και αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει. Με κοφτερό μαχαιράκι ψιλοκόβουμε το χταπόδι και το αφήνουμε στην άκρη.

Step 3

Παράλληλα σε κατσαρόλο βράζουμε για 2 ώρες τη φάβα με το κρεμμύδι.

Step 4

Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Step 5

Στην κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα από το ζωμό του χταποδιού και την φάβα και ανακατεύοντας καλά την αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο και έτσι δημιουργούμε τη βάση της σούπας μας.

Step 6

Σε κατσαρόλα βράζουμε σε νερό με ένα φύλλο δάφνης τα κυβάκια της πατάτας και του καρότου.

Step 7

Σε κάθε πιάτο βάζουμε ένα τσέρκι ή φορμάκι με τα λαχανικά από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του χταποδιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι και γύρω ρίχνουμε το ζωμό της σούπας.

Step 8

Βγάζουμε το τσέρκι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προέλευση: www.tastedriver.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*