1. Clochard
▪️ Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη
▪️ Είδος κουζίνας: Μεσογειακή, Ελληνική, Σύγχρονη
▪️ Κατάλληλο για: Ζευγάρια, Παρέες, Συναδέλφους
▪️ Signature πιάτο: Στήθος πάπιας Rougie, κάστανο, γλυκό κυδώνι, γαρύφαλλο, σοκολάτα bitter, σάλτσα κόκκινου κρασιού
▪️ Εύρος τιμών: 25€ – 70€
▪️ Ιστοσελίδα μαγαζιού: http://www.clochard.gr/
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη με το fine dining της συμπρωτεύουσας στα καλύτερά του. Ένα εστιατόριο όχι πολύ μακρυά από το Λευκό Πύργο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει από επαγγελματικά δείπνα έως ρομαντικά ραντεβού. Ανώτατο επίπεδο σερβις, συνδυασμός παράδοσης και μοντέρνου, έκρηξη γεύσεων και αισθήσεων. Το μενού φροντίζει να μείνουν ευχαριστημένοι όλοι με επιλογές για χορταφάγους, vegan αλλά και πιάτων χωρίς γλουτένη. Το Clochard επίσης διαθέτει prive χώρο για ιδιωτικά δείπνα. Το μόνο πρόβλημα σου σε αυτό το εστιατόριο θα είναι πως…μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή!
2. Marea Sea Spirit
▪️ Διεύθυνση: Λώρη Μαργαρίτη 13 & Κάλιαρι, Θεσσαλονίκη
▪️ Είδος κουζίνας: Ελληνική, Θαλασσινά
▪️ Κατάλληλο για: Ζευγάρια, Παρέες, Οικογένειες
▪️ Signature πιάτο: Συναγρίδα με πουρέ σελινόριζας
▪️ Εύρος τιμών: 20€ – 50€
▪️ Ιστοσελίδα μαγαζιού: https://mareaseaspirit.gr/
Αν σου αρέσουν τα θαλασσινά και βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη, θα πας. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο. Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης για το οποίο τα λόγια περιττεύουν στην κατηγορία του. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, παραδοσιακά πιάτα, λίστα εξαιρετικών ποτών. Ξεχωρίσαμε το σπαγγέτι με κυδώνια, το λευκό ταραμά, τη σαλάτα με καβούρι και mango, τη συναγρίδα με πουρέ σελινόριζας. Οπωσδήποτε αφήστε χώρο για τα γλυκά/επιδόρπια.
Εξαιρετική εμπειρία σερβις και αξιοσημείωτο ότι ο ιδιοκτήτης με μεράκι παρακολουθεί τη σωστή λειτουργία του εστιατορίου πηγαίνοντας από τραπέζι σε τραπέζι. Must!
3. Οψοποιών Μαγγανείαι
▪️ Διεύθυνση: Αιμιλίου Ριάδη 5, Θεσσαλονίκη
▪️ Είδος κουζίνας: Μεσογειακή, Ευρωπαϊκή, Ελληνική
▪️ Κατάλληλο για: Ζευγάρια, Παρέες, Οικογένειες
▪️ Signature πιάτο: Νιόκι με σάλτσα παρμεζάνας και λευκή τρούφα
▪️ Εύρος τιμών: 15€ – 30€
▪️ Ιστοσελίδα μαγαζιού: https://www.facebook.com/maganie1/
Το υπέροχο, μικρό, ζεστό μαγαζί για κρέας της κυρίας Ντίνας! Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης στου οποίου τα πιάτα θα γεύεσαι φρέσκια τρούφα που τα κάνει ξεχωριστά. Νιόκι, παπαρδέλες, νόστιμα και σωστά ψημμένα κρέατα κι ενημερωμένη μακροσκελής λίστα κρασιών. Μα το σημαντικότερο; Αγνά θεσσαλονικιώτικα θετικά vibes! Θα το βρεις κοντά στις ομπρέλες και σίγουρα γεμάτο λόγω του μεγέθους αλλά και της δημοφιλίας του. Σου συστήνουμε να καλέσεις για μια κράτηση πριν πας. Τέλος, δε θα σε αφήσουν να φύγεις αν δεν πιεις το κέρασμα του limonchello στο τέλος του γεύματός σου!
4. Ballaro
▪️ Διεύθυνση: Παύλου Μελά 37, Θεσσαλονίκη
▪️ Είδος κουζίνας: Ιταλική, Μεσογειακή
▪️ Κατάλληλο για: Παρέες, Οικογένειες
▪️ Signature πιάτο: Χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά με ανθότυρο, κρέμα γάλακτος, σπανάκι, γκράνα και μυρωδικά
▪️ Εύρος τιμών: 8€-25€
▪️ Ιστοσελίδα μαγαζιού: https://www.facebook.com/ballarothess/
Το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας, έχει πολλές επιλογές σε ζυμαρικά, σαλάτες και ριζότα. Το μενού απευθύνεται σε όλα τα γούστα και σε όσους είναι της υγιεινής διατροφής καθώς έχει και healthy επιλογές. Ωστόσο υπηρετεί και την μεσογειακή κουζίνα καθώς έχει πολλές άλλες επιλογές σε πιάτα. Τι καλύτερο να συνοδεύσεις ένα πιάτο και πόσο μάλλον ένα πιάτο ζυμαρικών με ένα πολύ ωραίο ποτήρι κρασί;! Έχεις πολλές επιλογές στο Ballaro και στα ποτά. Απόλαυσε την έξοδο σου με ένα ωραίο ιταλικό πιάτο.
5. Χαρούπι
▪️ Διεύθυνση: Δόξης 4, Λαδάδικα
▪️ Είδος κουζίνας: Ελληνική, Μεσογειακή
▪️ Κατάλληλο για: Παρέες, Οικογένειες
▪️ Signature πιάτο: Κουνέλι τηγανητό, πουρές γλυκιάς κολοκύθας και ξινόχοντρου, παντζάρι, καφές, αμύγδαλο, κάστανο, σάλτσα πετιμεζιού-εσπεριδοειδών
▪️ Εύρος τιμών: 4 – 12,5 €
▪️ Facebook page: https://www.facebook.com/xaroupi.gr/
Με ξεχωριστούς γευστικούς συνδυασμούς και ιδιαίτερες γεύσεις δεσπόζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το κρητικό εστιατόριο “Χαρούπι”. Σε μια από τις ιστορικότερες και πιο περίφημες συνοικίες της πόλης, τα Λαδάδικα, το Χαρούπι προσφέρει φρεσκότατα, σπιτικά υλικά της κρητικής παράδοσης. Παράλληλα, το Χαρούπι πέρα από ωραίες γεύσεις, παρέχει έναν εξαιρετικά προσεγμένο και μινιμαλιστικό χώρο, πράγμα καθοριστικό για ένα εστιατόριο. Η ρακή, το παραδοσιακό γαμοπίλαφο τα χειροποίητα ραβιόλια χαρουπιού και οι φρεσκοζυμωμένοι κεφτέδες σχάρας γεμιστοί με θυμαρογραβιέρα Κρήτης σε τραγανή σφακιανή πίτα, στραγγιστό γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας και πατάτες τηγανητές κυδωνάτες είναι κάποιες από τις must γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις!
6. Νάμα
▪️ Διεύθυνση: Ολύμπου 1, Θεσσαλονίκη
▪️ Είδος κουζίνας: Ελληνική, Μεσογειακή, Ευρωπαϊκή
▪️ Κατάλληλο για: παρέες και οικογένειες
▪️ Signature πιάτο: μάγουλα με κριθαράκι και ξερή μυζήθρα
▪️ Εύρος τιμών: 10€ – 20€
▪️ Facebook page μαγαζιού: https://www.facebook.com/nama.selanik/
Στην απομονωμένη περιοχή των Αγίων Αναργύρων, στη δυτική είσοδο της πόλης συναντάμε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, το μικρό αλλά συμπαθητικό “Νάμα”. Με προσωπικό μεράκι ο ιδιοκτήτης, Δημήτρης Αναστασιάδης αλλά και οι σεφ Δημήτρης Τσάβος και Γιώργος Μαρίνος προσφέρουν στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού ένα περιορισμένο αλλά πεντανόστιμο μενού, το οποίο προσαρμόζεται αναλόγως την εποχή. Ίσως, χρειαστεί μάλιστα σε ώρες αιχμής προτού προσέλθετε να κάνετε κράτηση, ώστε να αποφύγετε τη μεγάλη αναμονή, καθώς όλα τα πιάτα ετοιμάζονται στη μια και μοναδική κουζίνα.
7. Duck Private Cheffing
▪️ Διεύθυνση: Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας
▪️ Είδος κουζίνας: Μεσογειακή, Ευρωπαϊκή,Θαλασσινά, Ελληνική
▪️ Κατάλληλο για: Παρέες
▪️ Signature πιάτο: Rib eye Αργεντινής
▪️ Εύρος τιμών: 10€ -35€
▪️ Facebook page μαγαζιού: https://www.facebook.com/duckprivatecheffing/
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη για όσους λατρεύουν τη farm to table εμπειρία και αγαπούν την αυθεντική και ποιοτική πρώτη ύλη που δημιουργεί γεύσεις σπιτικής κουζίνας σε μια πιο μεταμοντέρνα εκδοχή . Με 6 χρόνια ζωής αποτελεί το μυστικό των καλά μυημένων στη καλή και απαιτητική κουζίνα. Είναι ένας χώρος κατάλληλος και για χορτοφάγους με αρκετές vegan επιλογές , ενώ στην στην μικρή à la minute κάρτα Menou συναντάς και πιάτα χωρίς γλουτένη. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και μπορείς να βλέπεις κάθε στιγμή την παρασκευή των φαγητών καθως οι μυρωδιές ταξιδευουν στο χωρο . Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την rib eye Αργεντινής τη ζουμερή και καλοψημένη σταβλίσια μπριζόλα μαριναρισμένη με ψητά λαχανικά μιας και η γεύση θα σε διακαιώσει απόλυτα.
8. Extravaganza
▪️ Διεύθυνση: Στοά Πτολεμαίων 29Α με Αμβροσίου, Πλατεία Αντιγονιδών
▪️ Είδος κουζίνας: Ελληνική, Ευρωπαϊκή, Κεντρικής Ευρώπης
▪️ Κατάλληλο για: Παρέες, Οικογένειες
▪️ Signature πιάτο: Μοσχαρίσιο φιλέτο ταλιάτα με καπνιστό πουρέ πατάτας, κονσομέ μανιταριών & τρούφα και καβουρμοπάτι burger σε ψωμάκι μπριός με καβουρμά, σάλτσα ντομάτας, χειροποίητη πίκρα αγγουριού και τηγανητό αυγό
▪️ Εύρος τιμών: 3,5 – 19,5 €
▪️ Facebook page μαγαζιού: https://www.facebook.com/3xtravaganza/
Ένα ακόμη εστιατόριο με χαρακτηριστικό στοιχείο του την ανοιχτή κουζίνα, όπου μπροστά στα μάτια σου ετοιμάζεται το γεύμα σου, συνιστά το “Extravanganza”, μόλις λίγα στενά πάνω από την Εγνατία και αρκετά κοντά στην πλατεία Αντιγονιδών. Τρεις φίλοι αποφάσισαν πριν από 5 χρόνια να ανατρέψουν τα γευστικά δεδομένα της πόλης και να δημιουργήσουν ένα φιλικό, industrial χώρο, προσφέροντας προσεγμένα και καλαίσθητα πιάτα. Μερικά από αυτά, που καθιστούν το Extravaganza ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη, είναι το γκαργκανέλι με πεκορίνο, γιαούρτι Δορκάδος, καπνιστή πανσέτα, κρόκο αυγού και φθινοπωρινή τρούφα καθώς και το sirloin μόσχου με κρέμα μελιτζάνας, πουρέ ντομάτας, λάδι μυρωδικών και χώμα ελιάς.
Υποβολή απάντησης