Γλυκό τριαντάφυλλο (Μαγιάτικο) – Aπολαύστε το!

Τις βλέπω στο κτήμα να στέκονται ροζανθισμένες και με πιάνει μια ασύστολη επιθυμία να τις μυρίσω, ειδικά το πρωί που δεν έχουν απελευθερώσει ακόμα τα αιθέρια έλαιά τους. Μεθυστικό έως σαγηνευτικό το πρωινό άρωμά τους ξυπνάει τις αισθήσεις και νοερά με ταξιδεύουν σε παραδείσιους κόσμους.

Τυχεροί όσοι έχουν ακόμα τριανταφυλλιές εκατοντάφυλλες στην αυλή τους, στον κήπο τους ή στον φράχτη τους.

Εκτός από την ομορφιά και το μεθυστικό τους άρωμα οι εκατοντάφυλες τριανταφυλλιές μας δίνουν ένα από τα καλύτερα αλλά σπάνια γλυκά του κουταλιού. Είναι η κατάλληλη εποχή να κάνουμε γλυκό τριαντάφυλλο και γι  αυτό θα σας παρουσιάσω βήμα – βήμα μια εξαιρετική συνταγή του Πέτρου Κεφαλά. Προχωράμε λοιπόν…

Η αρχική συνταγή του Πέτρου Κεφαλά έχει ως εξής:

Υλικά

1-  150 γραμ. ροδοπέταλα εκατοντάφυλλης τριανταφυλλιάς

2-   50 γραμ. ροδοπέταλα τριανταφυλλιάς rosa damascena (τριανταφυλλιά η δαμασκηνή)

3-   960 γραμ. ζάχαρη

4-   900 γραμ. απόσταγμα νερό ροδοπετάλων τριανταφυλλιάς rosa damascena

5-   Ενάμιση λεμόνι τον χυμό του

Έχω δοκιμάσει αυτό το γλυκό και ομολογώ όμοιό του δεν υπάρχει. Ανεπανάληπτο φυσικό άρωμα τριαντάφυλλου και πρωτόγνωρη γεύση. Εξάλλου είναι γνωστό ότι από την rosa damascena παράγεται το περίφημο ροδέλαιο (Rose Absolute). Βέβαια ο Πέτρος Κεφαλάς διαθέτει δικές του τριανταφυλλιές εκατοντάφυλλες και rosa damascena. Εμείς όμως που δεν μπορούμε να βρούμε την τριανταφυλλιά την δαμασκηνή ή και αγνό απόσταγμα ροδόνερου, θα κάνουμε μια πιο απλή συνταγή που δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά:

200 γραμ. ροδοπέταλα εκατοντάφυλλης τριανταφυλλιάς

960 γραμ. ζάχαρη

900 γραμ. νερό

Ενάμιση λεμόνι τον χυμό του

Ένα μικρό κομματάκι ξυλαράκι βανίλια.

Διαβάστε ολόκληρη την συνταγή στο emvolos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*