Νηστίσιμες και νόστιμες
Ένα νόστιμο φαγητό για τη Σαρακοστή, που γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ. Οι σουπιές μπορεί να είναι φρέσκιες ή κατεψυγμένες, που βράζουν σε λιγότερο ακόμα χρόνο. Το μυστικό για τα πιλάφια και τις γευστικές δημιουργίες με ρύζι εκτός του ριζότου, είναι να βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και να το ξεπλένουμε με μπόλικο νερό ώστε να φύγει το επιφανειακό άμυλο και να μείνει σπυρωτό.
Οι σουπιές πάντα θέλουν την προσοχή σας, γιατί «πιάνουν» εύκολα. Θέλουν συχνό ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα.
Το κρασί δίνει μια ξεχωριστή νότα στο φαγητό. Για τα θαλασσινά προτιμάμε ασύρτικο ή μοσχοφίλερο τόσο στο μαγείρεμα όσο και στο φαγητό. Η γεύση του απογειώνει…
Συστατικά
Σουπιές με ρύζι
1200 γρ. σουπιές
3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι κίτρινο, τύπου Bella Parboiled
1 μέτρια ντομάτα
1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 ματσάκι άνηθο
4 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
2 πρέζες Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα Πιπέρια
Κόβουμε σε κομμάτια τις καθαρισμένες σουπιές, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις πλένουμε με τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε καλά.
Step 2
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα που έχει ζεσταθεί, χωρίς ελαιόλαδο και τις αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα.
Step 3
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.
Step 4
Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας και αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Step 5
«Σβήνουμε» με κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Step 6
Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές μέχρι να μαλακώσουν, για 40 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
Step 7
Ξεπλένουμε στο σουρωτήρι το ρύζι με τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε.
Step 8
Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 18 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με την κουτάλα, για να μην «πιάσει».
Step 9
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο, το πιπέρι και το αλάτι, αφού δοκιμάσουμε το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Step 10
Το ρύζι πρέπει να είναι σπυρωτόTasteDriver.com
Step 11
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να «σταθεί» το φαγητό πριν σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προέλευση: TasteDriver.com
Υποβολή απάντησης